Dato:

6. november 2008

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2008/4009-83

Sagsbeh.:

HBS

Fil-navn:

L 10 – spm 6

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 6 ad L 10 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 31. oktober 2008.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes redegøre for, om de generelle bemærkninger i afsnit 1, sidste afsnit (side 4) skal forstås således, at lempelsen ikke omfatter personer, der måtte misbruge visumopholdet til at søge asyl. I bekræftende fald bedes ministeren understrege dette i besvarelsen.”

 

Svar:

Jeg kan bekræfte, at lovforslaget ikke ændrer reglerne om forfald af økonomisk sikkerhed stillet som betingelse for visumudstedelsen og karensreglerne i forhold til udlændinge, der under et visumophold her i landet søger om asyl.

 

Det vil fortsat være sådan, at en økonomisk sikkerhed forfalder til betaling, hvis en udlænding under et visumophold søger om asyl her i landet eller i et andet Schengenland.

 

Det vil også fortsat være sådan, at en udlænding ifalder en karensperiode på 5 år, hvis udlændingen under et visumophold søger om asyl her i landet eller i et andet Schengenland.

 

Som det er i dag, vil det også fremover gælde, at en udlænding, der søger om asyl her i landet under et visumophold, vil blive undtaget fra karensreglerne, hvis udlændingen medvirker til sagens oplysning og efter afslag på eller frafald af ansøgningen selv udrejser af landet eller medvirker til udrejsen uden ugrundet ophold. Det forhold, at den pågældende tidligere har ansøgt om asyl, vil i stedet indgå ved vurderingen af immigrationsrisikoen i forbindelse med en ny visumansøgning.