Dato:

6. november 2008

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2008/4009-83

Sagsbeh.:

HBS

Fil-navn:

L 10 – spm 2

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 2 ad L 10 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 31. oktober 2008.

 

Spørgsmål:

”Vil ministeren være indstillet på at imødekomme Danmarks Rejsebureau Forenings ønske om, at de danske repræsentationer på linje med andre Schengen-lande også bemyndiges til at give afslag på visum?”

 

Svar:

De danske repræsentationers kompetence er begrænset til enten at afvise at modtage visumansøgninger eller imødekomme ansøgninger. Repræsentationerne har ikke beføjelse til at meddele afslag. Repræsentationerne kan udstede bona fide visum, hvis repræsentationen finder, at der ikke er risiko for ulovlig indvandring eller for forstyrrelse af den offentlige orden, forhold til fremmede magter eller nationalt sikkerhed. Finder repræsentationen ikke umiddelbart at kunne give visum, videresendes sagen til Udlændingeservice. Alle visumansøgninger, der kræver en nærmere vurdering, sendes således til afgørelse hos udlændingemyndighederne, der træffer afgørelse efter Integrationsministeriets notat om visumpraksis.

 

På nuværende tidspunkt er jeg ikke umiddelbart indstillet på at give de danske repræsentationer kompetence til at meddele afslag på visum. Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 3.