ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

30. marts 2009

 

 

Besvarelse af spørgsmål 8 ad B 33 stillet af Erhvervsudvalget den 6. marts 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).   

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 8:

Mener ministeren, at problemet med overgældsætning vil blive mindre eller større i en situation uden faste priser og lofter for bestemte typer forbrugslån?

 

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 6 ad B 33, kan faste priser eller lofter have en tendens til at blive den accepterede pris på et område. Det kan i sidste ende betyde højere priser, hvilket ikke er til forbrugernes fordel. 

 

Som nævnt i min besvarelse af spørgsmål 7 ad B 33 kan et loft over ÅOP samtidig medføre, at låneselskaberne ikke længere vil låne penge ud til bestemte grupper af forbrugere med en lav kreditværdighed. Derfor vil der være forbrugere, som i dag kan få et lån med en forholdsvis høj rente, som fremover slet ikke vil kunne få et lån hos de etablerede selskaber. Disse forbrugere kan blive presset ud på det grå lånemarked, hvor det kan være vanskeligt at beskytte dem.

 

Spørgsmålet om overgældsætning vil indgå i arbejdet med vilkårene for forbrugslån, som den kommende arbejdsgruppe skal se nærmere på.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk