Udenrigsudvalget 2008-09
URU Alm.del
Offentligt
705122_0001.png
STATSMINISTERIETDato: 1. juli 2009
Statsminister Lars Løkke Rasmussens svar på spørgsmål 213 fra Folketingets Uden-rigsudvalg, stillet af Frank Aaen.
Spørgsmål:”Vil statsministeren i forlængelse af besvarelsen af spørgsmål S 2535 fra den 9. febru-ar 2007 oplyse, om der er forespurgt i den afdeling, der stod for udklip eller andre re-levante kontorer, om de er i besiddelse af en kopi af nogle eller alle de presseklip, derblev omdelt i ministeriet januar – februar 2002?”
Svar:Det fremgår af besvarelsen af S 2535 bl.a. at ”I henhold til en rammeaftale mellemStatsministeriet og Copy-Dan afregner ministeriet for kopiering af ophavsretligt be-skyttet materiale. Som dokumentation herfor opbevarer Statsministeriet de pågældendepresseklip i op til 1½ år, jf. aftalens § 4, stk. 4…”
Det fremgår endvidere af besvarelsen af S 2535, at: ”…avisartikler kun vil indgå i mi-nisteriets sagsakter i det omfang, artiklerne måtte have været gjort til genstand forselvstændig administrativ sagsbehandling eller på anden måde er indgået i en sag-sekspedition. Ved en søgning på Statsministeriets journalsystem ses ingen af de nævn-te artikler og dokumenter at være indgået i ministeriets sagsakter før januar 2007, hvorde omtales i den offentlige debat.”
Statsministeriet opbevarer således ikke systematisk presseklip herudover, heller ikke iden afdeling, der producerer presseklippene.