Udenrigsudvalget 2008-09
URU Alm.del
Offentligt
695190_0001.png
UdenrigsministerietDen 2. juni 2009Spørgsmål fraUdenrigsudvalget tiludviklingsministerenaf 15. maj 2009 stilletaf Jeppe Kofod (S).URU alm. del -spørgsmål 195

Spørgsmål 195:

”Vil ministeren oplyse, om regeringen støtter Verdensbankens ønske om atforetage en hurtig udbetaling af de allokeringer, der er vedtaget i IDA 15 ("frontloading")?”

Svar:

Regeringen arbejder for, at der på internationalt plan hurtigst muligt sikres flere ogmere fleksible ressourcer til de fattigste udviklingslande, og vi har derfor tidligt pressetpå for, at Banken sikrer hurtig udbetaling af allokeringerne under IDA-15 (” frontloading”). Samtidig med at vi således støtter hurtigere IDA-udbetalinger, er vi dogogså opmærksom på, at IDA-15 er en fast sum penge. Hurtigere udbetaling giversåledes ikke flere penge. Derfor arbejder vi hårdt for, at de yderligere midler, der somet led i udmøntningen af G20 beslutningen tilvejebringes gennem Verdensbanken,også kommer de fattigste lande til gode. Dette vil medføre, at de fattigste lande ikkekun får adgang til IDA-midler, men også til nogle af Bankens andre ressourcer(IBRD). Vi har således bedt Banken komme med en samlet strategi for støtte tillavindkomstlandene under den økonomiske krise og forventer en redegørelse underdet kommende årsmøde i oktober i Istanbul.