Uddannelsesudvalget 2008-09
UDU Alm.del
Offentligt
639387_0001.png
639387_0002.png
Folketingets UddannelsesudvalgChristiansborg
InstitutionsstyrelsenFrederiksholms Kanal 251220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5567E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
Svar på spørgsmål 92 (Alm. del):I brev af 19. december 2008 har udvalget stillet mig følgende spørgsmålnr. 92 (Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lennart Damsbo-Andersen (S).Spørgsmål 92:1. Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt Universitets- ogBygningsstyrelsen kan overtage driften og vedligeholdelsen af debygninger, som University College Sjælland (UCSJ) ikke længerehar behov for?2. Ministeren bedes oplyse, hvorvidt Universitets- ogBygningsstyrelsen kan overtage driften og vedligeholdelsen af allebygninger under professionshøjskolerne, således atprofessionshøjskolerne får mulighed for at fokusere påundervisning og overlade bygningsdriften og den økonomiskebelastning herved til staten?Spørgeren henviser til at ved at overføre driften og vedligeholdelsen afprofessionshøjskolernes bygninger til staten, kan det sikres, atøkonomiske forhold ved bygningsdriften ikke i fremtiden kommer til atindvirke på professionshøjskolernes prioriteringer, således atbestyrelserne tvinges til at se bort fra de mest hensigtsmæssigeplaceringer af uddannelser, hvad angår kvalitet og geografisk spredning.Svar:Ad 1)I det omfang UCSJ ikke har brug for de af professionshøjskolen ejedebygninger, skal disse som udgangspunkt søges afhændet. Afhændelsenkan ske til andre statslige myndigheder, herunder til Universitets- ogBygningsstyrelsen med henblik på anvendelse i den såkaldte SEA-ordning, eller til andre.
2. februar 2009
2Ad 2)Det er et grundlæggende element i selvejemodellen, at den selvejendeinstitution har ansvaret for den samlede drift af institutionen.De enkelte professionshøjskoler kan indgå aftale med ejendomsadmini-strationsselskaber om drift og vedligeholdelse af institutionens bygnin-ger. Universitets- og Bygningsstyrelsen kan efter reglerne om indtægts-dækket virksomhed påtage sig varetagelsen af sådanne opgaver. Det erledelsen af den enkelte professionshøjskole, der træffer beslutning om,hvorledes drift og vedligeholdelse af institutionens bygningsmasse skalvaretages.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder