Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 

Svar på spørgsmål 71 (Alm. del):

I brev af 4. december 2008 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Christine Antorini (S):

 

Spørgsmål 71:

" Hvorfor har regeringen med henvisning til udvalgets beretning af 3/6-08 over B 61 (Forslag til folketingsforslag om kvalitetskrav til private uddannelser) (vedlagt) ikke - som udvalget anmoder om i beretning - tilsendt udvalget en redegørelse for de spørgsmål  og den kritik , der knytter sig til udbud, markedsføring og kvalitet af private uddannelser, senest i efteråret 2008?"

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at Undervisningsministeriet først efter offentliggørelsen af beretningen i Folketingets informationssystem den 18. september 2008 blev bekendt med, at udvalget havde afgivet beretning over B 61, Forslag til folketingsbeslutning om kvalitetskrav til private uddannelser, fremsat den 20. februar 2008.

 

Ministeriet har derfor først fra dette tidspunkt haft anledning til at iværksætte de fornødne foranstaltninger til forberedelse af udarbejdelsen af den redegørelse, som udvalget anmoder om i beretningen.

 

På denne baggrund kan jeg oplyse, at jeg forventer, at redegørelsen kan foreligge i 1. kvartal af 2009.

 

Jeg beklager, at ministeriet ikke af egen drift har meddelt udvalget denne oplysning.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder