Uddannelsesudvalget 2008-09
UDU Alm.del
Offentligt
725233_0001.png
725233_0002.png
Folketingets Uddannelsesudvalg
DepartementschefenssekretariatFrederiksholms Kanal 211220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5547E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
Svar på UDU spørgsmål 393 (Alm. del):I brev af 28. august 2009 har udvalget efter ønske fra Per Clausen (EL)stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 393:"Ministeren bedes redegøre for, hvordan det kan gå til, at opgaven medtolkning for uddannelsessøgende med et hørehandicap udliciteres, udenat SU-styrelsen effektivt har sikret sig, at de firmaer, der har fået opga-ven, er i stand til at stille den nødvendige tolkebistand til rådighed"Svar:Jeg er af Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte blevet informeret om, atde finder leveringssikkerheden hos de to tolkefirmaer, der er valgt tilopgaven, i orden.Det er udførligt beskrevet i kravspecifikationen, at den af styrelsens leve-randører, som den uddannelsessøgende peger på, har ansvaret for at stilletolk til rådighed. Tilbudsgiverne har i deres tilbud bl.a. skulle redegørefor, hvordan de i situationer, hvor deres faste personale ikke kan dækkeefterspørgslen, vil trække på underleverandører.Når firmaerne på styrelsens rammeaftale har behov for at anvende un-derleverandører, skal det ske på en sådan måde, at uddannelsesinstitutio-nerne ikke mærker noget til det, hvorfor den daglige håndtering af opga-ven, herunder al administration samt opsyn med kvalitet og arbejdsmiljøpåhviler hovedleverandøren. På den måde ved institutioner og uddannel-sessøgende tolkebrugere altid, hvor og hvordan de skal søge tolk.Der fremgår tillige af aftalen, hvordan styrelsen kan pålægge leverandø-ren bod, hvis vedkommende ikke kan honorere kravene.Rammeaftalen sikrer således, at den nødvendige tolkebistand genereltkan leveres.
10-09-2009
2Begge styrelsens leverandører har indgået velfungerende underleveran-døraftaler med forskellige firmaer. I et enkelt tilfælde, hvor det har væretnødvendigt at benytte yderligere en underleverandør, har det dog ikkeværet muligt for leverandøren at finde en sådan, som var villig til at påta-ge sig opgaven.Jeg henviser i øvrigt til svar på § 20 spørgsmål nr. S 2968.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder