Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 

Svar på spørgsmål 138 (Alm. del ):                                                                         17-02-2009

I brev af 29. januar 2009 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål138:

Ministeren bedes i fortsættelse af samrådet 27/1-09 om FN´s tiår for uddannelse for bæredygtig udvikling, jf. samrådsspørgsmål Z, oplyse, om der er afsat andre midler direkte til konkrete initiativer end til arbejdet med Grønt Flag Grøn Skole?"

 

Svar:

Som jeg nævnte i min tale ved åbent samråd den 27. januar 2009 vedrørende spørgsmål Z fra Folketingets Uddannelsesudvalg, er der afsat i alt 6,6 mio. kr. til udvikling af konceptet Grønt Flag Grøn Skole.

 

Hertil kommer, at der i 2009 er kraftigt fokus på klimaforandringer og på sammenhængen mellem disse og bæredygtig udvikling. Derfor har klimaprojekter høj prioritet i forbindelse med uddeling af Undervisningsministeriets Tips- og lottomidler.

 

For at understøtte børn og unges kundskaber, færdigheder og interesse for naturvidenskabelige emner er det besluttet at oprette et center for natur, teknik og sundhed. Til dette er der på finansloven afsat 65 mio. kr.

 

De årlige konferencer, det er rettet mod uddannelsessektoren, og hvor temaet er bæredygtig udvikling i bred forstand, vil blive videreført i de kommende år, ligesom ubuportalen.dk fortsat vil blive opdateret.

 

Til udarbejdelse af en handlingsplan for gennemførelse af strategien vil der blive afsat et begrænset beløb af Undervisningsministeriets forsøgs- og udviklingsbevilling.

 

Med venlig hilsen

 

Bertel Haarder