Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 

Svar på spørgsmål 128 (Alm. del):                                                                          02-03-2009

I brev af 22. januar 2009 har udvalget efter ønske fra Christine Antorini (S) stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 128:

"Kan ministeren oplyse, hvor mange klager der har været over specialpædagogisk støtte til elever på frie grundskoler i 2007 og 2008?"

 

Svar:

Det lægges til grund, at spørgsmålet angår specialundervisning, støtteundervisning i dansk af tosprogede elever samt udgifter til svært handicappede på de frie grundskoler efter lov om friskoler og private grundskoler m.v.

 

Jeg kan oplyse, at Ankenævnet for Uddannelsesstøtten i 2007 modtog tre klager over SU-styrelsens afgørelser om fordeling af tilskud til frie grundskoler til specialundervisning m.v. Heraf bortfaldt to af klagerne. I den sidste klagesag stadfæstede ankenævnet SU-styrelsens afgørelse.

 

I 2008 modtog Ankenævnet for Uddannelsesstøtten 22 klager over SU-styrelsens afgørelser om fordeling af tilskud til frie grundskoler til specialundervisning m.v. Heraf er en klage afvist under henvisning til, at fristen for indgivelse af klage ikke var overholdt. I to af klagesagerne har ankenævnet omgjort SU-styrelsens afgørelser. I de sidste 19 klagesager har ankenævnet endnu ikke truffet afgørelse.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder