Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 

Svar på spørgsmål 115 (Alm. del - bilag 145):                                                        13-02-2009

I brev af 21. januar 2009 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 115:

”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 16/1-90 fra FUE, vedr. fremtidens vejledning, jf. UDU alm. del - bilag 145?”

 

Svar:

Regeringen skal som aftalt med velfærdsaftalepartierne (V, K, DF, S og RV) komme med et oplæg i forlængelse af analysen fra Rambøll Management om uddannelses- og erhvervsvejledning i uddannelsessektoren. Oplægget skal drøftes med aftalepartierne og kan vedrøre såvel den konkrete prioritering på de enkelte uddannelsesområder og på tværs af uddannelsesområderne som vejledningens organisering. Oplægget vil basere sig på relevant viden om området, herunder også analysen fra Rambøll Management.

 

Hvis drøftelserne med aftalepartierne fører til, at der skal foretages ændringer på uddannelses- og erhvervsvejledningsområdet, som fordrer et nyt regelgrundlag, vil jeg fremsætte forslag hertil. Dette vil blive sendt i offentlig høring, herunder til de vejledningsforeninger mv., som forslaget eventuelt måtte berøre. 

 

Oplægget, der skal drøftes med aftalepartierne, er under udarbejdelse, og jeg finder derfor ikke anledning til at kommentere på de enkelte elementer i henvendelsen fra FUE på nuværende tidspunkt. 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder