Trafikudvalget 2008-09
TRU Alm.del
Offentligt
698603_0001.png
698603_0002.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
15. juni 2009850659004-u18-1083
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 27. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål 973(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Magnus Heunicke (S).

Spørgsmål nr. 973:

"Miniseren bedes oplyse, hvorfor de rejsende på DSB 1' på Sydbanen ikke tilby-des fri internet i toget på strækningen Ringsted-Kbh. H, når ordningen ellers eren højprofileret del af DSB's produkt til de rejsende på første klasse og derfornaturligvis også er efterspurgt i de landsdele, hvor netop førsteklassesproduktetellers er skåret ind til et absolut minimum i forvejen, men hvor der blandt derejsende naturligvis også er en efterspørgsel på denne service, når nu det tek-nisk set godt kan lade sig gøre."

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for DSB, der har oplyst følgende:”Det er korrekt, at der er mulighed for benyttelse af internet i DSB's tog mellemÅrhus og København og dermed også i tog på strækningen mellem Københavnog Ringsted på visse af afgangene. For tiden er der kun internetadgang i DSB'sIC3 og IR4 tog, mens de tekniske forudsætninger ikke er til stede i de blå vogneog dobbeltdækkermateriellet, som er de hyppigst anvendte på Sydbanen ogNordvestbanen. Hertil kommer anvendelsen af tyske ICE-TD-tog, der også ind-går i regionaltogsbetjeningen på Sydbanen, men heller ikke har de nødvendigeinstallationer.DSB har derfor af hensyn til ønsket om en entydig kommunikation besluttet ik-ke at tilbyde denne service i togene på Nordvest- og Sydbanen, uanset at detekniske forudsætninger er til stede, når disse strækninger betjenes med IC3tog.Det er DSB’s opfattelse, at kommunikationen af, hvornår der reelt ville være in-ternetadgang, let ville skabe misforståelser, og at driftsmæssige omdisponerin-ger kunne føre til, at tilbuddet alligevel ikke ville være aktuelt.DSB's kunder, der tidligere har erhvervede vouchere/værdikuponer, eller erTDC-abonnenter eller køber online minutter, kan på de afgange, hvor der be-nyttes IC3 materiel benytte sig af togets hotspot løsning.
DSB overvejer løbende mulighederne for installeringer ud fra kundegrundlag,materielsituationen, investeringsomfang, samt erfaringerne høstet fra intro-duktionsfasen.”Jeg henholder mig til oplysningerne fra DSB.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Lars Barfoed