Trafikudvalget 2008-09
TRU Alm.del
Offentligt
701683_0001.png
701683_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
Dato23. juni 2009Dok.id850166J. nr.004-u18-001078Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 27. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål 967(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 967:

”Vil ministeren m.h.t. projektet om bedre jernbanekapacitet mellemKøbenhavn og Ringsted tage initiativ til, at der udarbejdes en visualisering afde 2 linieføringer i stil med den visualisering, der blev udarbejdet aflinieføringerne af en motorvej ved Silkeborg? Hvad vil en sådan visualisering igivet fald koste og hvilke tidsmæssige konsekvenser vil den i givet fald få forprojektet?”

Svar:

Jeg antager, at der i spørgsmålet henvises til Vejdirektoratets visualiseringer isupplerende VVM-analyse af det forbedrede Kombilinieprojekt for strækningenmellem Funder og Låsby. Visualiseringerne omfatter luftfotos, planer og snit,som er offentliggjort i en særskilt rapport samt en visualisering, hvor det kom-mende vejanlæg vises ved en animation, hvor strækningen overflyves.Jeg finder egentlig ikke en sådan yderligere visualisering nødvendig. Trafiksty-relsen har gjort meget ud af visualiseringer af projekterne ved en bearbejdningaf luftfotos og terrænfotos suppleret med plantegninger og tværsnit. Jeg vedogså, at Trafikstyrelsen arbejder med supplerende visualiseringer ved enkeltelokaliteter, hvor der er fremført ønske om det gennem høringsperioden.Modsat fornemmer jeg i spørgsmålet en opfordring til at gennemføre en sådanvisualisering, og i udgangspunktet vil jeg naturligvis gerne bidrage til den størstmulige afklaring.Animationen er dog ikke gratis og tager tid at gennemføre. Da spørgsmålet omKøbenhavn – Ringsted samtidigt er aftalestof, har jeg sendt en forespørgsel tilforligskredsen bag trafikaftalen af 29. januar 2009 om holdningen til at bruge
tid på at gennemføre en sådan yderligere visualisering og anvende op til 2 mio.kr. på det.Jeg har noteret mig, at der ikke er udtrykt behov for yderligere visualisering iforligskredsen. Jeg vil ikke foretage mig yderligere i sagen.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Lars Barfoed