Trafikudvalget 2008-09
TRU Alm.del
Offentligt
697475_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
10. juni 2009004-u18-1065
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 20. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål 939(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Magnus Heunicke (S).

Spørgsmål nr. 939:

" Vil ministeren redegøre for, hvilke regler der gælder, når en kommunebefordrer sine medarbejdere og beboere i køretøjer kommunen selv ejer, ogherunder oplyse, om dette er at betragte som erhvervskørsel, samt om det i såfald er lovligt?"

Svar:

En kommunal institution kan med et køretøj tilhørende institutionen udføreikke-erhvervsmæssig kørsel med personer tilknyttet den pågældendeinstitution (brugere og ansatte). Det er en betingelse for udførelse af sådantilladelsesfri kørsel, at kørslen udføres vederlagsfrit, idet der dog kan godtgøresudgifter forbundet med kørslen som f.eks. udgifter til brændstof.Et ældrecenter kan eksempelvis tilladelsesfrit med ældrecentrets egen busudføre befordring af ældrecentres ansatte og beboere samt hjemmeboendevisiterede borgere til aktiviteter på ældrecentret under forudsætning af, at derikke opkræves betaling for kørslen.Hvis en kommunal institution ønsker at opkræve vederlag for kørslen eller atudføre kørsel for andre institutioner i kommunen, er der tale omerhvervsmæssig kørsel. Kørslen vil da kun lovligt kunne udføres, hvis denpågældende institution er indehaver af tilladelse til kørslen.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed