Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             25. marts 2009

Dok.id       

J. nr.           004-U18-937

  

 

Trafikudvalget har i brev af 20. marts 2009 stillet mig følgende spørgsmål 603 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 603:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 19/3-09 fra Nørrebro Lokaludvalg vedrørende Metrocityringen, jf. TRU alm. del - bilag 379."

Svar:

 

Nørrebro Lokaludvalg stiller i henvendelsen spørgsmålstegn ved dels ved placeringen af metrostationen ved Nørrebros Runddel, dels placeringen placering af en tunnelarbejdsplads i Nørrebroparken.

Nørrebro Lokaludvalg udgør ét af de lokaludvalg, som Borgerrepræsentationen i 2005 besluttede at oprette for kommunens enkelte bydele. Nørrebro Lokaludvalg er oprettet i 2008.  Lokaludvalgene består af 7 politisk valgte medlemmer og 16 medlemmer udpeget i bydelen efter en særlig procedure. Lokaludvalgene skal afgive høringssvar i sager af særlig betydning for bydelene. Lokaludvalgene kan endvidere fremsende forslag til Borgerrepræsentationens udvalg og udtale sig internt i kommunen og til eksterne myndigheder. Lokaludvalgene er organiseret under Økonomiforvaltningen uden at være en del af denne forvaltning.

Det fremgår af lokaludvalgets medfølgende høringssvar dateret 07.10.2008, at lokaludvalget som forudsat har afgivet høringssvar vedrørende Københavns Kommunes og Frederiksberg Kommunes fælles VVM-redegørelse for Cityringen og Københavns Kommunes tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Dette høringssvar er grundigt behandlet i den hvidbog, som er udarbejdet på basis af samtlige høringssvar. Hvidbogen udgør sammen med VVM-redegørelsen baggrunden for at Københavns Borgerrepræsentation enstemmigt har indstillet til mig at godkende dispositionsforslaget for Cityringen, som indeholder en metrostation ved Nørrebros Runddel placeret på Assistens Kirkegård og en tunnelarbejdsplads placeret i Nørrebroparken.

Med hensyn til placeringen af stationen på Assistens Kirkegård bemærkes følgende:

 

Med hensyn til forslaget om alternativ placering af tunnelarbejdspladsen på ”Engstrøm-grunden” henvises til svaret på spørgsmål 567, idet særligt bemærkes, at en placering af tunnelarbejdspladsen på ”Engstrøm-grunden” ville betyde at væsentligt flere boliger ville blive berørt. ”Engstrøm-grunden” er beliggende i udkanten af Nørrebro Bydel.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Lars Barfoed