Trafikudvalget 2008-09
TRU Alm.del
Offentligt
670427_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
20. april 2009004-U18-000935
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 19. marts 2009 stillet mig følgende spørgsmål 601,jf. TRU alm. del – bilag 376, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 601:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Kolonihaveforbundet forDanmark vedrørende støjgener i forbindelse med den projekterede jernbaneKøbenhavn-Ringsted, jf. TRU alm. del - bilag 376.”

Svar:

I fortsættelse af tidligere korrespondance opfordrer Kolonihaveforbundet forDanmark til, at der i forbindelse med de igangværende undersøgelser afKøbenhavn - Ringsted projektet, sker en belysning af muligheden for atreducere støjen i kolonihaverne i Brøndby Haveby yderligere i forhold til detsom ligger i projektet.En ny bane mellem København og Ringsted er ved kolonihaverne ognyttehaverne i Brøndby forudsat anlagt i en afgravning, som dæmper støjenvæsentlig. Der opnås hermed en støjdæmpning, der er på samme eller højereniveau end ved opsætning af standardstøjskærme, hvilket er flot i betragtningaf, at der ikke er praksis for at etablere støjbeskyttelse af kolonihaver.Ifølge Trafikstyrelsens støjberegninger i miljøredegørelserne for København –Ringsted er det kun et meget begrænset antal haver, som vil blive belastet medstøj over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 64 dB.Som allerede anført overfor kolonihaveforbundet ville det med havernes nærebeliggenhed til den eksisterende motorvej i øvrigt ikke hjælpe meget at foretageyderligere støjdæmpning af støjen fra banen, da det især er motorvejen sombidrager til den samlede støjbelastning.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed