Trafikudvalget 2008-09
TRU Alm.del
Offentligt
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
14. september 2009004-U18-1231
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 27. august 2009 stillet mig følgende spørgsmål1408 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Marlene Harpsøe (DF).Spørgsmål nr. 1409:
"Mange tusind dyr bliver hvert år dræbt langs de danske veje. Det gælder isærveje, som går gennem skovområder samt landområder generelt. Mange af dyre-ne bliver ikke dræbt umiddelbart ved påkørsler, men ligger og gennemgår storelidelser. Vil ministeren udvirke, at der bliver præciseret regler for, hvordanman skal agere, hvis man kører et dyr ned? Eksempelvis når det gælder kontakttil myndigheder samt mulighed for at ringe efter hjælp til et påkørt dyr."Svar:
Situationer med påkørte dyr håndteres forskelligt af Vejdirektoratet, alt efterom situationen vurderes at være trafikfarlig eller ej.Hvis der sker en påkørsel af et større vildt dyr som f.eks. en hjort og denne så-res og befinder sig på eller ved vejbanen, er der tale om en situation, der er tra-fikfarlig.Hvis det påkørte dyr løber ind i skoven, betegnes situationen som ikke trafik-farlig.Er der tale om en trafikfarlig situation, kontakter Vejdirektoratet straks en be-redskabsentreprenør, der kan være på stedet inden for ca. 30 minutter. Entre-prenøren fjerner/indfanger dyret og bringer det til dyrlæge eller vildtplejestati-on, hvis det er såret.Ved meldinger om sårede dyr, der ikke umiddelbart er til fare for trafikken,kontakter Vejdirektoratet enten Falcks Dyreambulance eller egen beredskabs-entreprenør til at tage hånd om eller indfange dyret.Indmelding af hændelser på motorvejene og øvrige statsveje kan ske døgnetrundt på tlf. 80 20 20 60.Med venlig hilsen
Lars Barfoed