Trafikudvalget 2008-09
TRU Alm.del
Offentligt
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
26. august 2009891147004-U18-1218
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 12. august 2009 stillet mig følgende spørgsmål 1330(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).Spørgsmål nr. 1330:
"Finder ministeren det hensigtsmæssigt, at i en tid, hvor der er lagt loft overkommunernes anlægsaktiviteter, og hvor mange kommuner har alvorligeøkonomiske problemer, da skal kommunerne bruge sparsomme ressourcer påat ombygge dele af den lokale vejinfrastruktur, blot for at der kan køre et størreeller mindre antal modulvogntog til en eller flere lokale virksomheder?"Svar:
Der er afsat 145 mio. kr. fra statens side til implementeringen af forsøget medmodulvogntog. Midlerne dækker udgifterne i forbindelse med at klargøre det po-litisk besluttede forsøgsvejnet til kørsel med modulvogntog. Dette omfatter bådestatslige og kommunale veje på forsøgsvejnettet.Den del af modulvogntogsforsøget, der ikke finansieres med statslige midler, hø-rer under den såkaldte ”virksomhedsordning”. Virksomhedsordningen er et til-bud til virksomheder om at komme med i forsøget med modulvogntog, selvomden pågældende virksomhed ikke er med i det politisk besluttede vejnet, der ud-gør forsøgsstrækningen.For at blive tilkoblet forsøgstrækningen gennem virksomhedsordningen skalvirksomheden opnå tilladelse af den relevante vejbestyrer. Dette vil i mange til-fælde være en kommune. En anden forudsætning for at komme med i virksom-hedsordningen er, at alle omkostninger i forbindelse med tilkoblingen afholdesaf den pågældende virksomhed og/eller kommune.Det er således op til den enkelte kommune – i samarbejde med de lokale virk-somheder – at vurdere, om man vil tillade kørsel med modulvogntog på kom-munens veje, samt i hvilket omfang kommunen vil bidrage til finansieringen afprojektet.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed