Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato:Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 30. marts 2009 Sags nr.:Â Â Â Â Â Â 0900897 Sagsbeh.:Â Â Â Â SUMIHO / Sundhedsdriftskontoret Dok nr.:Â Â Â Â Â Â Â 17383
|
â€Hvorvidt er det tilstrækkeligt for en myndighed at vurdere rettigheder efter EU-retten ud fra en behandlende læges eget udsagn, der udelukkende relaterer sig til de maksimale ventetider i Danmark?"
Bopælsregionen træffer efter en konkret vurdering af patientens helbredstilstand og behandlingsmulighederne samt -kapaciteten på regionens sygehuse afgørelse om, hvilken behandling patienten skal tilbydes, herunder om patienten skal henvises til behandling i udlandet. Som det også oftest gælder for anden offentlig forvaltning, er det bopælsregionens ansvar at sikre, at regionens konkrete afgørelser er korrekte og herunder er truffet på et fornødent oplyst grundlag og efter en korrekt sundhedsfaglig vurdering. Der er ikke foreskrevet særlige procedurekrav for denne vurdering, og der stilles således ikke i lovgivningen eller i forvaltningsretten i øvrigt specifikke krav til antallet af læger, der skal involveres i bopælsregionens afgørelse.
Eventuelle klager over bopælsregionens afgørelser om henvisning til behandling i udlandet kan indbringes for Statsforvaltningen i den pågældende region og i sidste ende for domstolene.