Sundhedsudvalget 2008-09
SUU Alm.del
Offentligt
645539_0001.png
Ministeriet for Sundhed og ForebyggelseDato:Kontor:J.nr.:Sagsbeh.:Fil-navn:18. februar 2009Regional sundhed2008-1132-90ADJDokument 5
Besvarelse af spørgsmål nr. 242 - bilag 240 (alm. del), som Folke-tingets Sundhedsudvalg har stillet til ministeren for sundhed ogforebyggelse den 3. februar 2009. Spørgsmålet er stillet efter øn-ske fra Liselott Blixt (DF).

Spørgsmål 242 - bilag 240:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Lene Hendel, jf. SUU alm. del -bilag 240, herunder særligt til hvorfor man ikke gør brug af de praktiserende speci-allæger uden at bruge reducerede takster."

Svar:

Jeg kan oplyse, at jeg selv har modtaget Lene Hendels henvendelse. Af mit svar fra19. januar 2009 fremgår blandt andet følgende:”Jeg er glad for tilkendegivelsen om, at de praktiserende speciallæger i RegionHovedstaden kan og har lyst til at arbejde mere, og jeg kan oplyse, at vi med denseneste overenskomstaftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og For-eningen af Speciallæger har forhøjet knækgrænserne. Hermed søges således atformindske en barriere for (mer)aktivitet, der efterspørges, idet der nu kan produce-res væsentlig flere ydelser til den fulde takst.Regionerne har generelt ansvaret for at tilrettelægge sundhedsvæsenets drift ogplanlægning af praksissektoren. Jeg har derfor ikke mulighed for at gå ind ispørgsmålet om konkrete aftaler med Region Hovedstaden, men som udgangspunkthar jeg tiltro til, at regionerne anvender de praktiserende speciallæger, som en delaf det samlede sundhedsvæsen, bedst muligt.”Jeg kan tilføje, at knækgrænserne bidrager til, at stordriftsfordelene i praksis medstor aktivitet deles mellem praksis og det offentlige. For fuldtidspraktiserende spe-ciallæger er knækgrænserne for 2009 mellem ca. 2,6 mio.kr. og ca. 4,3 mio.kr.afhængigt af speciale.