Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

THA/ J.nr. 2008-8851

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 22. december 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 18. november 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 81 (SOU Alm. del) stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

­

Spørgsmål nr. 81:

 

”I forlængelse af ministerens besvarelse af alm. del spørgsmål 14 anmodes ministeren om at bede Københavns Kommune om faktisk at besvare udvalgets spørgsmål 14 efter dets ordlyd, idet udvalget ønskede oplyst, hvilken instans i Københavns Kommune der har indført den praksis, at borgere ikke stilles som om en afgørelse ikke var truffet, selv om den i forbindelse med en hjemvisning ophæves af ankemyndigheden.”

 

 

Svar:

 

Til brug ved besvarelsen af spørgsmålet er der indhentet en udtalelse fra Københavns Kommune. Kommunen har udtalt følgende:

 

”Socialforvaltningen i Københavns Kommune har i forbindelse med tidligere afgivet svar til alm. del spørgsmål 14 tilkendegivet, at retssikkerhedslovens § 72, stk. 1 ikke er blevet overholdt for så vidt angår hjemviste sager efter servicelovens § 100. Vi har som tidligere oplyst taget initiativ til at få rettet op på dette, og de berørte borgere er ved at få udbetalt deres retsmæssige penge.

 

Det skal understreges, at Københavns Kommune ikke fra nogen instanser har til hensigt at begå lovbrud, og at problematikken omkring hjemviste sager fra ”Det Sociale Nævn” efter bedste overbevisning må være et resultat af ukendskab til loven i lokalforvaltningen, som vi i kommunen vil gøre alt for ikke skal gentage sig.” 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann