Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

THA/ J.nr. 2008-8851

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 22. december 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 18. november 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 78 (SOU Alm. del) stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

­

Spørgsmål nr. 78:

 

”I forlængelse af ministerens besvarelse af alm. del spørgsmål 14 anmodes ministeren om at indhente en udtalelse fra Københavns Kommune om, hvorledes den vil effektuere udbetaling til personer, som kommunen uretmæssigt har unddraget efterbetaling af merudgiftsydelse efter servicelovens § 100, når kommunen i forbindelse med alm. del spørgsmål 15 har tilkendegivet, at den ikke ved, hvem de er.”

 

 

Svar:

 

Til brug ved besvarelsen af spørgsmålet er der indhentet en udtalelse fra Københavns Kommune. Kommunen har udtalt følgende:

 

”Københavns kommune har i et tidligere afgivet svar oplyst, at den centrale del af socialforvaltningen ikke registrerer antallet af sager fra ”Det Sociale Nævn” på et overordnet plan. Opgaven med at tage afgørelser fra ”Det Sociale Nævn” til efterretning og følge op på disse er rent organisatorisk placeret hos lokalforvaltningen, specifikt vores socialcentre og vores handicapcenter, der i første omgang har truffet den konkrete afgørelse.

 

Socialforvaltningen er på baggrund af kendskabet til, at retssikkerhedslovens § 72, stk. 1 ikke er blevet overholdt, begyndt at efterleve og få identificeret de berørte borgere, der har været berettiget til at få udbetalt merudgiftsydelsen efter hjemvisning fra nævnet.

 

Det kan i den forbindelse oplyses, at socialforvaltningen er begyndt at efterbetale til de omfattede borgere.”

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann