Socialudvalget 2008-09
SOU Alm.del
Offentligt
736216_0001.png
736216_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 29. september 2009
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
ABA/ J.nr. 2009-6873
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 11. september2009 følger hermed indenrigs- og socialministerens endelige svar påspørgsmål nr. 586 (SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lone Dybkjær (RV).
Spørgsmål nr. 586”Ministeren bedes oplyse hvilket kontaktpunkt eller hvilke kontaktpunkterregeringen har udpeget eller oprettet, jf. § 33 i FN’s konvention om rettighe-der for personer med handicap?”
Svar:Som det fremgår af artikel 33 i FN’s konvention om rettigheder for personermed handicap, skal der i deltagerstaterne oprettes et eller flere kontaktpunk-ter i centraladministrationen for forhold vedrørende gennemførelsen af kon-ventionen.Det fremgår af bemærkningerne til beslutningsforslaget om ratifikation afhandicapkonventionen B 194, at Indenrigs- og Socialministeriet som koordi-nerende ministerium for handicapspørgsmål skal fungere som kontaktpunkt isamarbejde med samtlige de af konventionen berørte ministerier samt rele-vante organisationer på området.Derudover har Det Tværministerielle Embedsmandsudvalg om Handicap-spørgsmål til opgave at varetage opgaven som koordinerende funktion icentraladministrationen for at lette tværgående indsatser i forskellige sekto-rer og på forskellige niveauer vedrørende gennemførelsen af FN’s handi-capkonvention, jf. handicapkonventionens artikel 33, stk. 1.Desuden kan jeg nævne, at Indenrigs- og Socialministeriet, sammen medandre ministerier, i efteråret igangsætter en analyse af, hvordan de eksiste-rende strukturer på området kan udvikles med henblik på en beslutning om,
2
hvordan fremme, beskyttelse og overvågning af konventionen skal findested.Endelig kan jeg oplyse, at Indenrigs- og Socialministeriet har bedt RambøllManagement om at gennemføre en analyse af Det Centrale Handicapråd ogCenter for Ligebehandling af Handicappede. Analysen afsluttes med enrapport ultimo december 2009. Resultaterne af analysen vil kunne indgåsom en del af beslutningsgrundlaget for placering af overvågningen.
Karen Ellemann
/Karin Ingemann