Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

ATB/ J.nr. 2008-8230

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 20. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 31. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 31 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 31:

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke kriterier der er fastlagt for, hvilke organisationer der kan få tilskud til beskyttelsestilbud for ofre for menneskehandel.”

 

 

Svar:

 

Center mod Menneskehandel (CMM), som blev oprettet i september 2007, har blandt andet til opgave at indgå resultatkontrakter med de organisationer, som er med til at udmønte regeringens handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel.

 

Resultatkontrakterne har blandt andet til formål at sikre en hensigtsmæssig sammensætning af tilbud til ofre for menneskehandel, ligesom kontrakterne opstiller mål for indsatsen og skal medvirke til at sikre kvalitet i de ydelser, som organisationerne leverer.

 

Jeg har bedt CMM om at beskrive de krav, der stilles til organisationer, som driver tilbud til ofre for menneskehandel. Centret har oplyst følgende: ”Til de organisationer, som samarbejder med CMM om beskyttelsestilbud til ofre for menneskehandel, stilles en række krav. Blandt andet skal medarbejdere i organisationerne deltage i undervisningsaktiviteter i CMM-regi om identifikation af ofre for menneskehandel og procedurer for samarbejde. De centrale leverandører i CMM’s arbejde, dvs. Reden International, Kompetencecenter Prostitution og Pro Vest, modtager et udvidet undervisningsprogram. Organisationerne er endvidere forpligtet til at levere en række ydelser som en individuel handlingsplan, en kontaktperson m.v. til de, der opholder sig i tilbuddene. Her ud over skal organisationerne udfylde de relevante registreringsskemaer til CMM, ligesom organisationerne indleverer halvårlig eller årlig status om indsatsen afhængig af deres kontrakt med CMM. Der afholdes kvartalsvise eller halvårlige møder mellem de enkelte organisationer og CMM om indsatsen.

 

Der er indgået resultatkontrakter med følgende organisationer i forbindelse med beskyttelsestilbud til ofre for menneskehandel:

 

 

Jeg vil gerne tilføje, at de nævnte organisationer tilsammen udgør et differentieret tilbud til ofre for menneskehandel og det vurderes, at tilbuddene er i stand til at dække det aktuelle behov. Organisationerne såvel som de opgaver de løser under handlingsplanen er godkendt i satspuljekredsen i maj 2007.

 

Jeg henholder mig i øvrigt til centrets bidrag.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Mette Seneca Kløve