Skatteudvalget 2008-09
SAU Alm.del
Offentligt
695567_0001.png
695567_0002.png
J.nr. 2009-518-0080Dato: 4. juni 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed svar på spørgsmål nr. 401 af 3. juni 2009.Der er anmodet om svar hurtigst mulig og senest onsdag, den10. juni 2009.(Alm. del).
Kristian Jensen
/ Claus Kargo

Spørgsmål 401:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Erhvervenes Hus Aabenraa vedrørendeforetræde om køretøjsregistreringer, jf. alm. del - bilag 318.”

Svar:

Erhvervenes Hus i Aabenraa ønsker en nummerpladeekspedition i Aabenraa Kommune.Nærmere bestemt i Padborg, hvor SKAT i forvejen har lokaler i det gamle toldkammer.Som begrundelse anføres, at Padborg er et centrum for vognmandserhvervet i Sønderjyl-land. Eksempelvis kommer der daglig over 4.200 lastbiler ved Padborg, og der er tosynsvirksomheder.De nærmeste motorkontorer ligger i Haderslev og Tønder. De store afstande giver dårligmaterialeudnyttelse, tab af omsætning og tab af arbejdspladser.Hertil bemærkes, at den nuværende ordning med 31 statslige motorkontorer samt nummer-pladeudleveringen i Sønderborg er en midlertidig ordning, indtil den digitale motorregistre-ring tages i brug. Det forventes at ske sidst i 2011.SKAT har siden overtagelsen af motorkontorerne den 1. januar 2008 tilstræbt i samarbejdemed de lokale brugere at gøre administrationen af motorkontorerne mere brugervenlig. Detafspejles i de undersøgelser, der løbende foretages af kundernes tilfredshed med nummer-pladeekspeditionen. I den seneste undersøgelse fra efteråret 2008 scorer SKAT på lands-plan 4,3 points ud af 5 mulige.For så vidt angår vognmandserhvervet i Padborg, har jeg på den ene side stor forståelse forbetydningen af, at lastbiler ikke står stille på grund af manglende registrering, eller at last-biler ikke er registreret unødvendigt. Der er mange penge bundet til en lastbil.På den anden side er det ærgerligt at bruge penge på etablering og drift af et motorkontor iPadborg, når motorkontoret bliver overflødigt om få år med indførelsen af den digitale mo-torregistrering.Jeg har på baggrund af et møde i departementet i går aftalt med Erhvervenes Hus i Aaben-raa, at mulighederne for at smidiggøre procedurer vedrørende registrering af lastbiler i Pad-borg undersøges hurtigst muligt i samarbejde med erhvervet.Målet må være, at lastbiler ikke holde stille på grund af unødigt bureaukrati.
Side 2