Skatteudvalget 2008-09
SAU Alm.del
Offentligt
694253_0001.png
694253_0002.png
j.nr. 09-090701Dato : 29. maj 2009
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 379 af 11. maj 2009.(Alm. del).Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Torben Hansen (S).
Kristian Jensen
/Tina R. Olsen

Spørgsmål 379:

Har SKAT, f.eks. ved henvendelse til udlejer, undersøgt muligheder og eventuel-le vilkår for at reducere lejemålene, genudleje, fremleje eller opsigelse inden denaftalte lejeperiodes udløb og de økonomiske konsekvenser heraf. I givet fald an-modes om ministerens redegørelse herfor.

Svar:

SKAT har oplyst følgende:”Skatteministeriets Administrative Center er i løbende kontakt med administrato-rerne for de enkelte lejemål.Hvis SKAT opsiger et lejemål indenfor en aftalt uopsigelighedsperiode vil derskulle betales en bod. Derfor er der ikke ved lokaliseringsplanen frem mod 2013lagt op til at opsige adresser, som er uopsigelige i denne periode.Den fremlagte lokaliseringsplan skal frem mod 2013 sikre en besparelse på hus-lejebudgettet i perioden på ca. 60 mio. kr. samt tilpasse antallet af kvadratmetertil antallet af medarbejdere. Det er ikke muligt at opnå samme besparelse i perio-den ved en forholdsmæssig reduktion af alle eller flere lejemål.Dette skyldes i første række opsigelsesfristerne på lejemålene, hvor der på noglelejemål er aftalt et langt opsigelsesvarsel. Det er vilkår, som SKAT typisk harovertaget i forbindelse med fusionen i 2005. Herudover giver en reduktion af allelejemål erfaringsmæssigt ikke den samme forholdsmæssige økonomiske bespa-relse som en fuldstændig opsigelse af enkelte lejemål.Ved forholdsmæssig reduktion af lejemål kan der endvidere ikke i samme om-fang hentes afledte besparelser på en række driftsudgifter, som f.eks. kantinedriftog rengøring m.v.”