J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 08-155910
Dato : 2008.11.20

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 36 af 27. oktober 2008.

(Alm. del).

 

 

 

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lennart Damsbo-Andersen (S)

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 36:

"Ministeren bedes forholde sig til, om den konkrete fortolkning af lovgivningen på Hardi International A/S betragtes som lovlig. Der henvises til artikel i Lolland-Falster Folketidende den 9. april 2008."

 

Svar:

Jeg kan ikke tage stilling til, om der i den konkrete sag, som beskrives i artiklen, er tale om omgåelse af reglerne i ligningslovens § 9 A, stk. 5 eller forsøg herpå.

 

En konsekvens af den høje beskæftigelse i de senere år har været en stærk forøget efterspørgsel efter udenlandske arbejdskraft, hvilket har medført et stort pres på administrationen af de såkaldte rejseregler i ligningslovens § 9 A. SKAT har i den forbindelse udsendt en SKM-meddelelse med en præcisering af SKATs opfattelse af regelsættet, herunder hvornår lønmodtagerens arbejdssted kan anses for midlertidigt.

 

SKAT kan herudover oplyse, at:

”Et arbejdssted kan i relation til benyttelse af standardsatserne for kost og småfornødenheder højest anses for midlertidigt i de første 12 måneder, der arbejdes på arbejdsstedet. Ved flere på hinanden følgende ansættelser på samme geografiske arbejdssted og til samme type arbejdsopgaver, vil det også i tilfælde af arbejdsgiverskifte være nødvendigt at vurdere om arbejdsstedet fortsat er midlertidigt.”

 

Med henvisning til min besvarelse af spørgsmål S 1208 af 10. april 2008 skal jeg afslutningsvis gøre opmærksom på, at de samme regler gælder for en dansk arbejdstager, som for en arbejdstager fra et andet EU-land, der er skattepligtig til Danmark. For eksempel kan en håndværker, der har sin sædvanlige bopæl i Jylland, mens om midlertidigt arbejder på Sjælland, anvende rejsereglerne på samme vis som en håndværker, der har sin sædvanlige bopæl i Tyskland, men som midlertidigt arbejder i Danmark. Ligeledes kan begge håndværkere skifte arbejdsgiver og dermed have en ny midlertidig arbejdsplads på henholdsvis Sjælland og i Danmark med ret til fradrag for rejseudgifter.