Skatteudvalget 2008-09
SAU Alm.del
Offentligt
j.nr. 09-075620Dato : 12. maj 2009
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 314 af 6. april 2009.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL).
Kristian Jensen
/Tina R. Olsen
Spørgsmål 314:
”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af 2. april 2009 på spørgsmål 279- oplyse fordelingen mellem pålignede skatter og skatten, som den er opgjort iselskabernes årsregnskaber for det senest mulige år og- sammenligne de selskaber, der oplyser årets skat i regnskabet (felt 117) meden opgørelse over de samme selskabers pålignede skat?"Svar:
SKAT har oplyst:”2005 er det seneste indkomstår, hvor alle selskaber skulle indgive skatteregn-skab sammen med selvangivelsen, og hvor det vil være muligt at sammenholdeden pålignede selskabsskat som med den skat, som selskaberne har opgjort i de-res årsrapport. Da oplysningerne ikke er tilgængelig digitalt vil dette imidlertidkræve, at hvert eneste skatteregnskab skal findes frem og gennemgås for skatte-oplysningen – en betydelig opgave, som SKAT af ressourcemæssige årsager ikkekan påtage sig.Med hensyn til selskaber, der har selvangivet skat af årets resultat incl. regule-ring af udskudt skat (selvangivelsens felt 117) kan SKAT oplyse følgende omindkomståret 2007:98.752 selskaber har tilsammen angivet en skatteudgift på 9,271 mia. kr. Desamme selskaber er samlet pålignet en selskabsskat på 13,723 mia. kr. Disse talindeholder også angivelser fra sambeskattede selskaber, hvor selskabsskatten erpålignet moderselskabet, og hvor skatteudgiften (angivet med – (minus) foranbeløbet i selvangivelsen) eller skatteindtægten (angivet med + (plus) foran belø-bet i selvangivelsen) er indberettet på det enkelte selskab i sambeskatningen.Derfor vil en sammenligning på dette grundlag være misvisende.De pågældende selskaber (selskaber af mellemstørrelse) udgør lige under halvde-len af alle registrerede aktie- og anpartsselskaber. De resterende aktie- og an-partsselskaber er fritaget for at indberette regnskabstallene, fordi deres nettoom-sætning er under 500.000 kr. (små selskaber), eller fordi deres nettoomsætningoverstiger 100 mio. kr. (store selskaber). De store selskaber indgiver stadig etskatteregnskab sammen med selvangivelsen, og regnskabsoplysningerne heriedb-registreres fortsat ikke, jf. endvidere mit svar på spørgsmål 279 (alm. del).”