Skatteudvalget 2008-09
SAU Alm.del
Offentligt
665951_0001.png
665951_0002.png
J.nr. 2009-730-0122Dato: 03.04.2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 291 af 23. marts2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen(SF).(Alm. del).
Kristian Jensen/K.-H. Ludolph

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse erfaringerne med SKATs complianceundersøgelse(gennemgang af selvangivelserne for en tilfældig stikprøve af skatteydere) i relation til sel-skaber, der har fravalgt revisorbistand, og herunder bekræfte, at der er fundet en større an-del selskaber med fejl i selvangiven indkomst hos de selskaber, hvor der ikke er den lov-pligtige revision i forhold til de selskaber, hvor der er den lovpligtige revision.

Svar:

Blandt de virksomheder, som blev kontrolleret som et led i complianceprojektet, varknap 3.000 aktie- og anpartsselskaber. Af de aktie- og anpartsselskaber, som havde angivet,at årsrapporten ikke var revideret, var der fejl i selvangivelsen hos 40,6 pct. Hos de øvrigeselskaber var der fejl hos 34,7 pct.Disse tal bør tages med et vist forbehold, idet andre forhold end revision eller ej kan spilleind. F.eks. om der er en del selskaber, som hører til brancher, hvor SKAT normalt møderflere ”modspillere”, som har fravalgt revision. Kun en nærmere analyse kan vise, hvor storbetydning det har, om regnskabet er revideret eller ej.I enkelte lokale indsatsprojekter for 2009 har man bl.a. fokus på, om der er sammenhængmellem det forhold, at regnskabet er revideret, og selskabets regelefterlevelse. Erfaringerneherfra vil – suppleret med en grundig analyse af resultaterne fra complianceprojektet – fåbetydning for, om selskaber med ikke-reviderede regnskaber skal indgå i kommende ind-satsprojekter.Indtil videre er der ikke en solid basis for at antage, at der er væsentlig forskel på regelef-terlevelsen mellem de selskaber, som har fået revideret deres regnskab og dem, som ikkehar fået det. Resultatet af complianceprojektet er dog en indikator for, at der kan være envis forskel.
Side 2