Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
720706_0001.png
720706_0002.png
Folketingets Retsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 4. september 2009
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MBN/ J.nr. 2009-5401
Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs brev af 6. juli 2009 følgerhermed indenrigs- og socialministerens endelige svar på spørgsmål nr.996 (REU Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup(DF).
Spørgsmål nr. 996:”Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt det er korrekt, at FredensborgKommune anvender op til 800.000 kr. pr. måned på en indvandrerfamiliemed 4 børn til dækning af udgifter til bolig, mad, tøj, tolkebistand, transportm.m., herunder redegøre for om det er korrekt, at børnene i familien er kend-te som involveret i kriminalitet og havende kamphunde, og at de blandt an-det beskæftiger sig blandt andet med "problemløsning" for folk, der tilkalderdem med mobiltelefon. Ministeren bedes endvidere oplyse, om hun er be-kendt med andre lignende eksempler på sager, hvor størrelsen af støtten tilfamilien adskiller sig væsentligt fra gennemsnittet”.
Svar:Til brug for besvarelsen af spørgsmålets første del har Indenrigs- og Social-ministeriet indhentet bidrag fra Fredensborg Kommune, og der henvisessåledes til det vedlagte bilag.I forhold til spørgsmålet om, hvorvidt jeg er bekendt med eksempler på sa-ger, hvor støtten adskiller sig væsentligt fra gennemsnittet, skal jeg bemær-ke, at det må forventes, at sager med ressourcesvage familier med mangebørn, der alle har behov for særlig støtte, vil være forbundet med betydeligeudgifter. Det samme gør sig i øvrigt gældende i sager, hvor der kræves enmeget specialiseret indsats, fx på handicapområdet.Det afgørende for mig er, at udsatte børn og unge får støtte, når de har be-hov for det, at støtten iværksættes på baggrund af en konkret vurdering af
2
barnets eller den unges behov, og at den er hjemlet i lovgivningen og i øvrigtydes i overensstemmelse hermed.
Karen Ellemann/ Mikkel Boje
Bilag vedlagt:Bidrag fra Fredensborg Kommune.