Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
706511_0001.png
706511_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
7. juli 2009Strafferetskontoret2009-792-0964LCH40904
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 955 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. juni 2009.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).
Brian Mikkelsen/Lars Hjortnæs
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 955 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

”Er ministeren indstillet på at sætte en tidsfrist for Wendler-Pedersens udvalgets arbejde, således at færdiggørelsen af ar-bejdet ikke bliver udskudt igen og igen – ligesom PET kom-missionen?”

Svar:

Udvalget vedrørende Politiets og Forsvarets Efterretningstjenester (ogsåkaldet Wendler Pedersen-udvalget) blev nedsat i april 1998 og har bl.a.til opgave at overveje en række spørgsmål vedrørende registrering af iDanmark hjemmehørende personer og organisationer samt behandlingenog opbevaringen af tjenesternes oplysninger herom. På grundlag herafskal udvalget udarbejde forslag til nye og klare regler på området.Udvalget skal i den forbindelse også overveje spørgsmålet om den enkel-te borgers adgang til at få oplysning om, hvorvidt vedkommende er regi-streret i efterretningstjenesternes registre. Endvidere skal udvalget over-veje, om der kan etableres en særlig oplysningsordning, der giver adgangtil (historiske) oplysninger.Særligt med hensyn til PET skal udvalget endvidere gennemgå regel-grundlaget for tjenesten og i lyset heraf overveje behovet for og udform-ningen af en mere samlet regulering af PET’s virksomhed.Udvalgets arbejde har afventet PET-kommissionens undersøgelser ogkonklusioner, idet udvalget bør have mulighed for at inddrage PET-kommissionens bagudrettede undersøgelser i sine overvejelser om beho-vet for og udformningen af en samlet regulering af PET’s virksomhed.Udvalget skal færdiggøre sin betænkning om en samlet regulering afPET’s virksomhed så hurtigt som muligt, efter at PET-kommissionen nuhar afgivet sin beretning. Justitsministeriet forventer på baggrund af op-lysninger fra udvalgets formand, at det kan ske inden for 1 til 1½ år. Jegmener på denne baggrund, at der ikke er behov for at fastsætte yderligere(formelle) frister for dette udvalgsarbejde.
2