Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
701747_0001.png
701747_0002.png
Folketingets Retsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 23. juni 2009
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
ECO/ J.nr. 2009-4509
Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs brev af 25. maj 2009følger hermed indenrigs- og socialministerens endelige svar påspørgsmål nr. 816 (SOU Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fraPeter Skaarup (DF).
Spørgsmål nr. 816:”Ministeren bedes kommentere vedhæftede artikel fra 180 GRADER den 14.maj 2009 "Voldsdømte tager sig af ungdomskriminelle", som handler om etindslag fra TV2, og herunder oplyse, om ministeren anser det for at være engod idé, at tidligere kriminelle sættes til at opdrage de unge kriminelle.”
Svar:Det er den region, der driver ungdomsinstitutionen, der har ansvaret for, atde personer, som ansættes til at varetage opgaver på institutionen, har defaglige kompetencer, personlige forudsætninger og den erfaring, som ernødvendig for at varetage opgaverne. Det er således også regionen, deropstiller kriterier for, hvorvidt en tidligere dømt kan ansættes til at tage sig afunge kriminelle.Til brug for besvarelsen har jeg indhentet et bidrag Region Syddanmark, derer driftsherre for den ungdomsinstitution, der er omtalt i artiklen, vedr. deresansættelsesprocedurer. Svaret fra regionen vedlægges som bilag.Bidraget fra Region Syddanmark viser, at regionens ansættelsesprocedurersikrer, at det undersøges, om ansatte har en ren straffeattest, og at der i deenkelte ansættelser tages konkret stilling til, om en eventuel kriminalitet er tilhinder for at varetage jobbet.For mig er det helt afgørende, at der foretages en grundig samlet vurderingaf personer, der skal ansættes til at varetage opgaver med kriminelle unge
2
med henblik på at sikre, at den pågældende har såvel de personlige somfaglige kompetencer, der skal til for at løse opgaven.
Karen Ellemann/ Nina Eg Hansen
Bilag vedlagt: Bidrag til besvarelse af spørgsmål fra Folketingets Rets-udvalg om ansættelse af personer med bemærkninger på straffeatte-sten på Ungdomsinstitutionen Egely.