Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
31. juli 2009Civil- og Politiafde-lingen2009-150-1167JEE41924
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 768 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 7. maj 2009.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S).
Brian Mikkelsen/Johan Kristian Legarth
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 768 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:
”Vil ministeren redegøre for, hvilken praksis politiet normaltgør brug af, når man på tværs af politikredse skal hjælpe hin-anden i situationer med risiko for fodboldvold?”Svar:
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentetfølgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:”Rigspolitiet har i samarbejde med landets politikredse udar-bejdet en ”Fodboldhåndbog”, som fastlægger retningslinjernefor den politimæssige indsats under fodboldkampe og even-tuelle fodbolduroligheder. Håndbogen er klassificeret ”til tje-nestebrug”.Den helt overordnede strategi er, at fodboldkampe skal fast-holdes som en festlig begivenhed for hele familien. Hvis deralligevel opstår uroligheder, skal politiet iværksætte en mål-rettet og konsekvent indsats mod urolighederne.I forhold til det politimæssige beredskab i forbindelse medfodboldkampe forudsættes det som udgangspunkt, at den en-kelte politikreds kan løse de politimæssige beredskabsopga-ver på egen hånd. I ekstraordinære situationer vil en politi-kreds dog kunne anmode om bistand fra andre politikredse.Særligt i relation til spørgsmålet om bistand fra andre politi-kredse i form af spottere, som har et særligt kendskab til uro-skabende grupperinger omkring fodboldkampe, er frem-gangsmåden, at behovet herfor drøftes direkte mellem de re-levante politikredse på baggrund af den risikovurdering, somudarbejdes i forhold til den enkelte kamp.”
2