Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 446 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. februar 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Ole Vagn Christensen (S).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 446 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren oplyse, hvordan anklagemyndigheden har ”serviceret” de mange grundlovsforhør, der har været i Thisted siden domstolsreformen trådte i kraft?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigsadvokaten, der har oplyst følgende:

 

”Midt- og Vestjyllands Politi har oplyst, at anklage­myndigheden i Midt- og Vestjylland giver møde i samtlige retter i politikredsen, her­under på Holstebro rets afdelingskontor i Thisted.

 

I forbindelse med beslutningen om, hvem der skal give møde for anklagemyndigheden i en konkret straffesag, tilstræber Midt- og Vestjyllands Politi – i almindelige straffe­sager – at udpege en anklager med bopæl tæt på retten. Dette sker navnlig for at be­grænse anklagernes transporttid.

 

For almindelige sager, der behandles på rettens afdelingskontor i Thisted, betyder dette, at disse normalt behandles af de medarbejdere, der har bopæl i og omkring Thisted.

 

I grundlovsforhør varetages anklagerfunktionen i almindelighed af den vagthavende jurist.

 

I andre sager – det vil sige sager, der behandles af én af de 4 advokaturer med særlig faglig kompetence – møder en anklager fra én af disse advokaturer som anklager, uanset hvor sagen er berammet.

 

På denne måde søger Midt- og Vestjyllands Politi at sikre, at sagerne behandles med den mest hensigtsmæssige anvendelse af anklagerressourcerne.”