Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 343 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 14. januar 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 343 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren oplyse politiets responstider fordelt på de enkelte kommuner?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Der er siden 4. kvartal 2006 foretaget målinger af politikredsenes gennemsnitlige responstider på alarm 112-opkald. 

 

Responstiden omfatter den tid, der går, fra politiet modtager alarmopkaldet, og til patruljen er fremme på gerningsstedet.

 

Rigspolitiets seneste opgørelse viser, at den gennemsnitlige responstid for hele landet i 2008 var 9 minutter og 38 sekunder. Udrykningstiden er dermed forbedret med knap 12 procent i forhold til 4. kvartal 2006 – før politireformens iværksættelse – hvor responstiden var 10 minutter og 56 sekunder. I forhold til 2007, hvor den gennemsnitlige responstid var 10 minutter og 29 sekunder, er responstiden i 2008 forbedret med godt 8 procent.

 

Rigspolitiet foretager ikke statistiske opgørelser af politikredsenes responstider fordelt på de enkelte kommuner.

 

Det kan imidlertid konstateres, at andelen af responstider, der er længere end 20 minutter, er faldet fra 11,6 procent af de hastende udrykninger i 4. kvartal 2006 til 7,2 procent i 2008, hvilket kan være en indikation på, at tiderne i politikredsenes yderområder er forbedret.”

 

Som det fremgår, kan Rigspolitiets seneste måling tyde på, at den modernisering af døgnberedskabet, som blev gennemført i forbindelse med politireformen, begynder at få en positiv effekt på, hvor hurtigt politiet kommer frem, når borgerne har behov for akut bistand.