Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 26 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 10. oktober 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 26 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Kan ministeren i forlængelse af åbent samråd den 9. oktober 2008 om bandekriminalitet (samrådsspørgsmål C-F) oplyse, hvilke økonomiske konsekvenser for domstolene der er afledt af den intensiverede indsats over for bandekriminalitet?"

 

Svar:

 

Intensiverede politiindsatser på bestemte områder vil altid have visse afledte konsekvenser for både anklagemyndigheden og domstolene i form af flere efterforskningsskridt, varetægtsfængslinger, tiltaler mv. Det gælder også politiets aktuelle indsats mod kriminelle bander og den styrkelse på området, der er aftalt i forligskredsen bag politireformen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for 2009. Blandt andet på den baggrund vil regeringen, som det fremgår af finanslovaftalen for 2009, inden den 1. april 2009 udarbejde en status for implementeringen af domstolsreformen, herunder en status for sagsaktiviteten og sagsbehandlingstiden i domstolene.