Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 25 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 10. oktober 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 25 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af åbent samråd den 9. oktober 2008 om bandekriminalitet (samrådsspørgsmål C-F) bedes ministeren oplyse, om kriminelle indvandrerbander og rockere også er involveret i handel med kvinder?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet varetager den overordnede koordination af politiets samlede indsats mod den alvorligere og organiserede kriminalitet, herunder såvel kriminalitet begået af rockere og andre kriminelle grupper og netværk som narkotikakriminalitet og kriminalitet i relation til prostitutionsmiljøet.

 

Som led heri modtager, indsamler, sammenligner, bearbejder og formidler Rigspolitiet relevante oplysninger fra landets politikredse for at kunne bistå politikredsene med at modvirke og opklare kriminalitet af kredsgrænseoverskridende og organiseret karakter (såkaldt analyse og monitering). De oplysninger, som Rigspolitiet modtager fra politikredsene, suppleres i den forbindelse med bl.a. oplysninger fra internationale samarbejdspartnere.

 

Rigspolitiet har i den forbindelse løbende modtaget oplysninger, som indikerer, at medlemmer af rockergrupper er involveret i kriminalitet i relation til prostitutionsmiljøet. Det drejer sig efter Rigspolitiets oplysninger primært om afkrævning af beskyttelsespenge fra eller drift af bordelvirksomheder.

 

Rigspolitiet har ligeledes modtaget oplysninger, der indikerer, at medlemmer af andre kriminelle grupper og netværk i et vist omfang er involveret i kriminalitet i relation til prostitutionsmiljøet.”