Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 244 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. december 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 244 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Er justitsministeren enig med Interpols generalsekretær, Robert Noble, i, at der er en klar forbindelse mellem terroraktiviteter og brugen af stjålne eller forsvundne pas, og på hvilken måde vil ministeren følge generalsekretærens opfordring til at tage sagerne lige så alvorligt, som når borgerne får stjålet et kreditkort?” 

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst følgende:

 

”Det er Rigspolitiet opfattelse, at sager om bortkomne pas tages alvorligt. Dette understøttes bl.a. af, at der umiddelbart efter, at myndighederne har modtaget meddelelse om et bortkommet pas, sker en international efterlysning af passet.

 

Indsatsen på området bør herudover koncentreres om sikkerheden i forbindelse med pasudstedelse.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigspolitiets udtalelse, idet der for så vidt angår sikkerheden i forbindelse med pasudstedelsen henvises til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 235.