Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 240 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. december 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 240 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”I 2003 måtte den daværende justitsminister i en række svar til Folketingets Retsudvalg indrømme, at man i ministeriet ikke havde nogen viden om, hvem der i 2001 stjal 170 færdigudstedte danske pas, som efter at have været i myndighedernes varetægt endnu ikke var blevet udleveret til de pågældende borgere. En del af passene dukkede som bekendt op igen i forfalskede udgaver fremstillet på ”pasfabrikker” i Tyskland. Da der nu er hengået fem år og en ny minister er tiltrådt, bedes det oplyst, om der i mellemtiden er kommet oplysninger til veje i ministeriet eller andre steder, eller om ministeriet ad andre kanaler har erfaret om faktiske oplysninger eller formodninger om sagens sammenhæng, og i bekræftende fald bedes der redegjort herfor.”  

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst, at der ikke er fremkommet nye oplysninger i sagen.