Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 238 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. december 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 238 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren oplyse, om det – ud fra den viden ministeriet kan skaffe sig – er korrekt, når spørgeren antager, at antallet af bortkomne og stjålne pas i Danmark overstiger det tilsvarende antal i lande, vi kan sammenligne os med? Hvis ministeren har talmateriale, der bekræfter eller afkræfter dette, bedes det oplyst.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst, at Rigspolitiet ikke er i besiddelse af et opdateret talmateriale vedrørende antallet af mistede pas i lande, som Danmark normalt sammenligner sig med.

 

Justitsministeriet har derfor bedt Udenrigsministeriet om at indhente de pågældende oplysninger via de danske ambassader i Norden og i de øvrige EU-lande. Udenrigsministeriet har over for Justitsministeriet oplyst, at dette må påregnes at tage 2-3 måneder.

 

NÃ¥r oplysningerne foreligger, vil Justitsministeriet vende tilbage til sagen.

 

For god ordens skyld henledes opmærksomheden pÃ¥ besvarelsen af spørgsmÃ¥l nr. S 3060 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 17. august 2005. Besvarelsen indeholder en opgørelse over mistede pas i andre EU-lande for perioden fra 1998 til og med 2004.      Â