Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 237 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. december 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 237 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Er ministeren bekendt med, at man ifølge en artikel på Teknologirådets hjemmeside den 5. december 2005 i Sverige vurderer, at omkring 200.000 ulovlige svenske pas er i brug, og har ministeren en viden eller blot en fornemmelse af, om det forholder sig på samme måde her i landet? I bekræftende fald bedes oplyst, hvad ministeren agter at foretage sig i sagen?”    

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst, at Rigspolitiet ikke er i besiddelse af oplysninger, der muliggør en vurdering af omfanget af misbrug af danske pas.

 

Der henvises i øvrigt til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 235, hvoraf det blandt andet fremgår, at der ikke hidtil er registreret vellignende forfalskninger af det nuværende danske pas, der blev indført den 1. oktober 2004.