Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 228 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. december 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karen Hækkerup (S).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

Johan Kristian Legarth

 

 


Spørgsmål nr. 228 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren redegøre for, hvordan politianmeldelsen fra TopNordic mod Stein Bagger og IT Factory er blevet behandlet og oplyse, om politireformen på nogen måde er årsag til, at Stein Bagger ikke er blevet opdaget i tide, og om den efterforskning, der har været, efter ministerens mening har været tilfredsstillende?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet går ud fra, at der med spørgsmålet refereres til de oplysninger, der har været omtalt i pressen, om, at TopNordic i efteråret 2007 anmeldte Stein Bagger til SKAT, som ifølge presseomtalen derefter videregav sagen til politiet. 

 

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har Nordsjællands Politi over for Justitsministeriet bekræftet, at politikredsen den 1. oktober 2007 fra SKAT modtog en anmeldelse af Stein Bagger i sin egenskab af administrerende direktør i IT Factory A/S. 

 

Nordsjællands Politi har overdraget sagen til Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet (SØK) med henblik på at sikre en koordineret efterforskning af det samlede sagskompleks. SØK har således oplyst, at sagen er under behandling som led i den samlede straffesag mod Stein Bagger. Da der er tale om en verserende strafferetlig efterforskning, finder jeg af principielle grunde ikke at burde udtale mig nærmere om, hvorledes sagen behandles.

 

Det bemærkes dog, at Nordsjællands Politi over for Justitsministeriet har oplyst, at politireformen ikke har betydet nogen forsinkelse af behandlingen af den konkrete straffesag. Med politireformen har politikredsen således fået bedre muligheder for også at efterforske mere vanskelige og komplicerede sager, herunder større sager af økonomisk karakter. Nordsjællands Politi har samtidig oplyst, at det på et tidligt tidspunkt stod klart, at den konkrete sags karakter og omfang ville medføre, at efterforskningen ville blive af længere varighed.