Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 204 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. november 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 204 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren oplyse, hvorvidt politiets udrustning, herunder indsatsdragter, skudsikre veste og stikveste, indgår i politiets arbejdspladsvurdering (APV), og om der er dokumentation for, at udrustningen til enhver tid er i orden rent sikkerhedsmæssigt?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Politiets uniformer og udrustning indgår ikke særskilt som en del af politiets arbejdspladsvurdering (APV). Politikredsene foretager imidlertid en vurdering af sikkerheden forud for en konkret politiindsats, og heri indgår også en vurdering af, om politiets uniformer og udrustninger yder den fornødne sikkerhed. 

 

Det kan i øvrigt oplyses, at indkøb af mere væsentligt udstyr til politiet forberedes i et fagkyndigt udvalg, hvor bl.a. også Politiforbundet er repræsenteret.

 

Ved indkøb af uniformer og udrustning til politiet har man fokus på at købe udstyr, som yder den enkelte polititjenestemand en god og forsvarlig personlig beskyttelse ved benyttelsen af udstyret. Vedligeholdelsen af indkøbt udstyr påhviler den enkelte politikreds, jf. besvarelsen af spørgsmål nr. 203.”