Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 193 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 21. november 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 193 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af REU alm. del - samrådsspørgsmål Q om ind- og udrejsekontrol i Tirstrup Lufthavn den 20. november 2008 oplyse, om de to svigt med ind- og udrejsekontrollen i Tirstrup Lufthavn, der har fundet sted, er blevet indberettet til EU, og hvilke reaktioner fejlene i givet fald er blevet mødt med?

 

Svar:

Der kan henvises til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 192 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg. Som det fremgår heraf, er der i artikel 8 i Schengengrænsekodeksen fastsat nærmere regler om, hvornår der kan ske lempelse af ind- og udrejsekontrollen ved de ydre Schengengrænser. Det følger af bestemmelsen, at medlemsstaterne en gang om året skal sende en rapport om anvendelsen af denne artikel til Europa-Parlamentet og Kommissionen.

Som nærmere redegjort for i forbindelse med besvarelsen den 20. november 2008 af samrådsspørgsmål Q (Alm. del) er det i to tilfælde ved en fejl forekommet, at der i Tirstrup Lufthavn ikke er blevet foretaget grænsekontrol i forbindelse med flyvninger til og fra Storbritannien. De to tilfælde vil blive indberettet til Europa-Parlamentet og Kommissionen i overensstemmelse med Schengengrænsekodeksens artikel 8.