Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 186 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 19. november 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 186 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af REU alm. del – spørgsmål 53 oplyse, om den undvegne seksualforbryder John Møll alias John Orjes er blevet efterlyst via Interpol?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Midt- og Vestsjællands Politi, som har oplyst, at den nævnte person ikke oprindeligt blev efterlyst via Interpol, men derimod via særskilt meddelelse til politimyndighederne i de nordiske lande, idet han tidligere har søgt ophold i Sverige. Midt- og Vestsjællands Politi har ingen indikationer på, at den pågældende person skulle søge ophold uden for Norden.

 

Idet den pågældende patient nu har været undveget i en længere periode, har Midt- og Vestsjællands Politi besluttet også at efterlyse den pågældende person via Interpol.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til det, der er oplyst af Rigspolitiet.