Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 176 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. november 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 176 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren i det hele taget drage omsorg for, at servicen til fornyelse af kørekort bliver bedre – det kunne overvejes at anvende samme model, som når pas udløber, og borgerne tilskrives, hvilket også vil give politiet et overblik over, hvor mange sager der er på vej?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse hos Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet kan oplyse, at det er teknisk muligt at indføre en erindringsskrivelse i lighed med den, som i dag kendes fra pasområdet. Politiets it-driftsleverandør har estimeret, at løsningen vil koste knap 100.000 kr. i etablering og ca. 5.000 kr. i årlig drift. Hertil kommer en årlig portoudgift i størrelsesordenen omkring 1 mio. kr.

 

Med hensyn til baggrunden for den nuværende erindringsskrivelse på pasområdet kan oplyses, at denne i sin tid navnlig blev indført for at sikre, at pasansøgere blev gjort bekendt med, at udstedelse af pas kunne tage op til 14 dage (i modsætning til tidligere, hvor pas kunne udstedes, mens ansøgeren ventede). Det er Rigspolitiets umiddelbare vurdering, at det nævnte hensyn næppe kan tillægges samme betydning i forhold til kørekortindehavere.”

 

Der henvises i øvrigt de samtidige besvarelser af spørgsmål nr. 172 og 175 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del), idet det bemærkes, at eventuel udsendelse af erindringsskrivelser indgår i Justitsministeriets igangværende overvejelser om mulighederne for justering af kørekortssystemet.