Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 175 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. november 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 175 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren drage omsorg for, at sagsgangen for kørekortfornyelse forbedres – eventuelt ved at give få, clearede, sagsbehandlere i kommunen en direkte terminaladgang til kriminal- og kørekortregistret?

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet er for tiden ved at gennemføre en evaluering af kørekortområdets overførsel til kommunerne. Rigspolitiet har til brug for denne evaluering indhentet udtalelser fra politikredsene og kommunerne, herunder om politikredsenes lokale samarbejde med kommunerne og om eventuelle konkrete forslag til ændring af arbejdsgange. Med henblik på en vurdering af, om sagsgangen mellem myndighederne kan optimeres, vil resultatet af evalueringen blive drøftet mellem Rigspolitiet og kommunerne. I disse drøftelser vil også spørgsmålet om den it-mæssige understøttelse af sagsbehandlingen mellem kommunerne og politiet indgå.”

 

Der henvises i øvrigt til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 172 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del).