Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 174 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. november 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 174 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren anmode politiet om at nedbringe sagspuklerne vedrørende kørekortsfornyelse i Nakskov og andre steder i landet inden jul – om nødvendigt ved pålagt overarbejde?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Det er Rigspolitiets opfattelse, at politikredsene generelt prioriterer området vedrørende kørekortfornyelse og om nødvendigt træffer foranstaltninger med henblik på at nedbringe sagsbehandlingstiden.

 

Det kan oplyses, at Rigspolitiet årligt afholder 3-4 møder med repræsentanter fra alle landets politikredse, hvor emner på færdselsområdet, herunder kørekortområdet, drøftes. Rigspolitiet vil på næste møde henlede politikredsenes opmærksomhed på, at kørekortsager efter Rigspolitiets opfattelse bør fremmes mest muligt.” 

 

Der henvises i øvrigt til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 172 og spørgsmål nr. 175 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del).