Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
627728_0001.png
627728_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Administrationsafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
18. december 2008Budget- og Planlæg-ningskontoret2008-0091-0202WAN41211
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.165 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministe-ren den 17. november 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Flem-ming Bonne (SF).
Brian Mikkelsen/John Vestergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 165 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

”Ministeren bedes i forlængelse af svar på REU alm. del -spørgsmål 216 oplyse, hvilke særlige initiativer den centralepolitiledelse har taget for at rekruttere politibetjente til lokalepolitistationer i landets yderområder.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har det overordnede ansvar for at sikre det nød-vendige antal kvalificerede ansøgere til Politiskolen og for atgennemføre en ansættelsesprocedure, som sikrer, at de bedstegnede ansøgere bliver udvalgt og ansat i politiet. Det bety-der bl.a., at Rigspolitiet hvert år udarbejder en landsdækken-de handlingsplan for arbejdet med rekruttering af kvalificere-de ansøgere til politiet, samt at Rigspolitiet er ansvarlig forudarbejdelse af rekrutteringsmateriale mv. og opdatering afden centrale hjemmeside www.blivpolitibetjent.dk.Rigspolitiet har samtidig – bl.a. i internt fastsatte retningslini-er til politikredsene – understreget, at alle politikredse skalmedvirke til at sikre rekrutteringsgrundlaget i politikredsenebl.a. ved en opsøgende og målrettet informationsvirksomhed ihver enkelt politikreds. Politikredsene skal endvidere udpegekontaktpersoner, der bl.a. kan varetage koordineringen af denlokale indsats med Rigspolitiets landsdækkende initiativer, ogpolitikredsene skal hvert år udarbejde lokale handlingsplaner,som i lyset af den landsdækkende handlingsplan fastlæggerde lokale rekrutteringsinitiativer. Det skal indgå som en del afde lokale handlingsplaner, at der skal holdes et antal jobin-formationsmøder i politikredsene. Rigspolitiet er opmærksompå, at annoncering og afholdelse af jobinformationsmøder ik-ke kan stå alene, og Rigspolitiet har derfor opfordret kredsenetil at danne lokale netværk i rekrutteringsarbejdet, der kanmedvirke til en mere målrettet lokal rekruttering.”
2