Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 136 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. november 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 136 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren kommentere henvendelsen fra Den Danske Dommerforening, jf. REU alm. del - bilag 91?”

 

Svar:

 

Henvendelsen fra Dommerforeningen vedrører domstolenes ressourcemæssige situation under implementeringen af domstolsreformen, herunder navnlig i forhold til kontorpersonale ved byretterne og samspillet med politireformen.

 

Jeg kan i den forbindelse oplyse, at spørgsmålet om domstolenes personalemæssige situation i forbindelse med gennemførelsen af domstolsreformen indgik i regeringens overvejelser, da forslaget til finanslov for 2009 blev udarbejdet inden sommerferien.

 

Med henblik på at sikre den løbende sagsbehandling ved domstolene undervejs i reformprocessen er domstolene på forslaget til finanslov for 2009 tilført 34 mio. kr. i 2009 og 2010 og 20 mio. kr. i 2011. Det svarer til en styrkelse på 100 administrative årsværk i 2½ år.

 

Det fremgår endvidere af den politiske aftale om finansloven for 2009, at regeringen inden 1. april 2009 vil udarbejde en status for implementeringen af domstolsreformen, herunder en status for sagsaktiviteten og sagsbehandlingstiden i domstolene.